1. Home
  2. /
  3. Opskrifter
  4. /
  5. Kålpølser
  6. /
  7. Kålpølser med grønlangkål
Printvenlig version uden billede

KÅLPØLSER MED GRØNLANGKÅL OG BRUNEDE KARTOFLER

4 PERS.

INGREDIENSER:

1 pakke kålpølser fra Slagter Lampe

GRØNLANGKÅL:
500 g økologisk hakket grønlangkål fra Sønderjysk Kål
25 g margarine
1 dl mælk eller fløde
Salt og peber

BRUNEDE KARTOFLER:
1/2 kg små runde kartofler (ikke fra glas)
1/2 dl sukker
2 spsk. vand
15 g smør

FREMGANGSMÅDE:

KÅLPØLSER: Kom pølserne i kogende vand og lad dem ligge i vandet, til de skal serveres.

BRUNEDE KARTOFLER: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en spids kniv. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over. Pil dem, mens de er varme og stil dem koldt (de skal være helt gennemkolde). 

Rør sukkeret ud i vand og kom det på en varm pande af stål eller støbejern. Undgå alle former for slip-let belægning.
Kog vandet væk for jævn varme (f.eks. trin 6 ud af 10). Sving evt. panden let. Det sikrer, at sukkeret smelter mere jævnt og man undgår, at noget af sukkeret brænder på undervejs. Der er ingen grund til at bruge redskaber. Vælger man redskab skal det være af stål. På træ eller plastik vil karamellen sætte sig fast.

Når vandet er kogt væk, og karamellen har den ønskede farve, kommes smør i. Lad det skumme. Når skummet er væk, tilsættes de kolde kartofler. Det er underordnet, om kartoflerne er tørre eller fugtige. Sving kartoflerne i panden, til de er gennemvarme (test det ved at stikke en kødnål ind i midten, og mærke på den efterfølgende), og karamellen svøber sig smukt om kartoflerne. Det tager 10-12 minutter.

GRØNLANGKÅL: Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt mælk eller fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også vand fra kålpølserne.

Print Friendly, PDF & Email