Menu

Kålpølser med grønlangkål

4 Pers.

Ingredienser

1 pakke Kålpølser fra Slagter Lampe

Grønlangkål
500 g hakket grønlangkål
25 g smør
1 dl fløde
2 tsk. sukker
Salt og peber

Brunede kartofler
1/2 kg små runde kartofler (ikke fra glas)
1 dl sukker
25 g smør
evt. 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Kålpølser
Kog pølserne i 5 min. og lad dem trække i vandet i 20 minutter, hvorefter de serveres. Gem noget af vandet til grønlangkålen.

Brunede kartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en spids kniv. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over. Pil dem, mens de er varme og stil dem koldt (de skal være helt gennemkolde).

Smelt sukkeret på panden ved jævn varme. Når sukkeret begynder at karamellisere og har den ønskede farve tilsættes smør og massen røres sammen. Tilsæt evt. lidt vand for at få en ensartet masse.

Tilsæt de kolde kartofler. Det er underordnet, om kartoflerne er tørre eller fugtige. Sving kartoflerne i panden, til de er gennemvarme og karamellen svøber sig smukt om kartoflerne. Det tager 10-12 minutter. Skru evt. ned for for varmen, når kartoflerne er ved at få farve.

Grønlangkål
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt fløde, sukker og lidt vand fra kålpølserne og smag til med salt og peber.

! i
Designed by fingerspitz*