
Æblesmør, lime aioli, porrestøv
12 Pers.
Ingredienser
500 g æbler
1/2 dl æblesaft
1/2 vaniljestang
1/2 chili
Sukker
3 dl god mayonnaise
3 fed hvidløg
Revet skal af 3 lime
1 porre
Fremgangsmåde
Æblesmør
Skræl æblerne og fjern kernehuset.
Skær æblerne i mindre tern og kog dem i æblemosten sammen med vaniljekorn og stang og chili ca. 30 minutter under låg.
Mos æblerne, smag til med sukker og sæt det på køl.
Lime aioli
Til lime aiolien blandes mayonnaisen med presset hvidløg og skallen fra limefrugter.
Porrestøv
Skær porren i julienne og bag strimlerne på bagpapir i 1 time ved 160 grader.
Blend i kaffe mølle og passer igennem sigte.
Anret et bræt med ølpølser, æblesmør og aioli med porrestøv.