
Chorizobrød med æble
6 Pers.
Ingredienser
15 g gær
3 dl vand
1 spsk. salt
½ dl olivenolie
500 g hvedemel
200 g grønne og sorte oliven
1 æble
1 hel chorizo
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, oliven og mel og ælt det godt igennem.
Stil dejen til hævning ca. 45 min. Tryk dejen ud på i smurt bradeplade.
Lad den efterhæve i ca. 45 min.
Skær chorizo i skiver og æbler i tynde både.
Prik dejen med fingrene og dryp med olivenolie.
Drys med oliven og salt. Pynt med chorizo i skiver og æbler i både.
Bag ved 220 grader i 25 min. på midterste plade.
Afkøl brødet lidt i bradepanden inden det tages ud, og lad det afkøle helt på en rist.
Skær lange skiver eller mindre stykker af brødet.
Server brødet til din tapasanretning og ost.