Oktoberfest

Er du til lederhosen, store krus med øl og gode slagterpølser? Du kan nemt skabe din egen Oktoberfest derhjemme med få midler. Alt du skal bruge er masser af øl, tyrolermusik og gode slagterpølser. Det sidste kan vi hos Slagter Lampe hjælpe dig med. Vi har et lækkert udvalg af pølser, der passer perfekt til kolde øl. Vi giver dig også den bedste opskrift på pretzels, så du kan blive klar og komme i den helt rette stemning.

Vælg de rigtige pølser til Oktoberfest

Menuen til Oktoberfest står selvfølgelig på pølser. Og gerne flere forskellige. Du kan vælge lige den pølse, du bedst kan lide, men vi har tre lækre varianter, som vi anbefaler til anledningen. Server de tre pølser til et lunt pølsebrød, en god sennep, pommes frites, sauerkraut, hjemmelavet karryketchup eller en hjemmebagt pretzel. Og selvfølgelig med en kold øl. Vi anbefaler forskellige øltyper til de tre pølser, men igen kan du vælge den øl, der passer til din smag.

Er du i tvivl om, hvordan du tilbereder pølserne, kan du finde vores grillguide lige her.

Jubilæums Ringrider

En ægte sønderjysk grillpølse specialitet af svinekød og med mild krydret smag. Passer godt til pilsner, lager og både lys og mørk ale.

Køb her

Jubilæums Frankfurter

Pølsemagerens klassiske frankfurter med god røget og krydret smag. Den røgede smag går godt sammen med hvede øl og IPA.

Køb her

Karrypølser

Smagfulde pølser lavet af svinekød og egen krydderiblanding med pikant karry. Server med mørk ale eller IPA med citrus noter.

Køb her

Prisvindende ølpølser

Ølpølser er en klassiker, når det kommer til Oktoberfest. De er et must-have til festen og passer perfekt som snack til en god øl. Server dem som de er, evt. sammen med saltede chips.

Hos Slagter Lampe har vi et smagfuldt udvalg af prisvindende snack- og ølpølser lavet af svinekød i høj kvalitet og med egen krydderiblanding:

Se udvalget her

Opskrift på pretzels – tyske saltkringler

Ingen Oktoberfest uden de klassiske saltkringler. Her får du en opskrift, der giver en lækker, sprød og let saltet pretzel.

Ingredienser
500 g hvedemel
1 pakke (7 g) tørgær
1 tsk. sukker
300 ml varmt vand
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. salt
1 l vand
2 spsk. bagepulver
1 æg, let sammenpisket
Groft salt

Fremgangsmåde
Forbered dejen i en stor skål. Opløs sukker i det varme vand og drys gæren over. Lad det stå i cirka 5 minutter, indtil gæren skummer.

Tilsæt smør og salt til gæremixet. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens du rører eller ælter dejen, indtil den er glat og elastisk. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft) og læg bagepapir på en bageplade.

Når dejen er hævet, slå den ned og del den i 10-12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en lang stang (ca. 60 cm lang). Form hver stang til en kringle ved at danne et U og derefter krydse enderne over hinanden og trykke dem ned mod midten.

Bring vandet og bagepulveret i kog i en stor gryde. Kog hver pretzel i vandet i 30 sekunder, og brug en hulske til at fjerne dem. Lad dem dryppe af.

Pensl kringlerne med det sammenpiskede æg og drys med groft salt. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad dem køle af på en bagerist, inden de serveres.

Alt om Oktoberfest

Oktoberfest er en årlig folkefest, der finder sted i München, Tyskland. Den begyndte som en bryllupsfest i 1810 og er nu verdens største ølfestival, hvor millioner af mennesker samles for at fejre med mad, drikke, musik og underholdning. Selvom festen foregår i Tyskland, afholder mange andre lande deres egen version af Oktoberfest med afvigelser fra den oprindelige tyske folkefest.

Oktoberfest stammer fra München i Tyskland. Festen blev første gang afholdt i 1810 som en fejring af prins Ludwig af Bayerns bryllup med prinsesse Therese. Det blev så populært, at det blev til en årlig tradition, og i dag er Oktoberfest en af verdens største festivaler. Festen er kendt for sin livlige atmosfære, overdådige mængde øl, traditionelle tyske dragter, tyrolermusik og klassiske tyske retter med gode pølser

Oktoberfest begynder typisk i midten af september og varer indtil den første søndag i oktober. Festivalen strækker sig over 16 til 18 dage.

Oktoberfest tiltrækker årligt omkring 6 millioner besøgende fra hele verden, hvilket gør det til en af de mest besøgte begivenheder i Europa.

Til Oktoberfest nyder man en række traditionelle bayerske retter. De mest populære retter er store saltede pretzels, Weisswurst med sød sennep, Bratwurst, grillet svineskank og kylling. Retter som sauerkraut og kartoffelsalat serveres ofte som tilbehør. Som dessert er æblekage meget populært. Disse retter er skabt til at komplementere den lokale øl og den festlige atmosfære.

De tyske pølser Weisswurst og Bratwurst er populære pølsetyper til Oktoberfest. Hos Slagter Lampe anbefaler vi vores Jubilæums Ringrider, Jubilæums Frankfurter og Karrypølser. Disse pølser har en god krydret smag fra røgning over bøgeflis og egen krydderiblanding, som supplerer øllets karakteristiske smag helt perfekt.

Oktoberfest er en ølfestival, så der bliver primært drukket øl, gerne lokal øl fra tyske bryggerier. Der bliver årligt drukket omkring 7,5 millioner liter øl under Oktoberfest, hvilket viser, hvor stor en del øl spiller i festivalens traditioner.

Der er ingen krav til påklædning, men mange vælger at bære traditionelle bayerske dragter. Mænd bærer ofte Lederhosen, og kvinder bærer en Dirndl kjole.