Opskrift på pretzels – tyske saltkringler
Ingen Oktoberfest uden de klassiske saltkringler. Her får du en opskrift, der giver en lækker, sprød og let saltet pretzel.
Ingredienser
500 g hvedemel
1 pakke (7 g) tørgær
1 tsk. sukker
300 ml varmt vand
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. salt
1 l vand
2 spsk. bagepulver
1 æg, let sammenpisket
Groft salt
Fremgangsmåde
Forbered dejen i en stor skål. Opløs sukker i det varme vand og drys gæren over. Lad det stå i cirka 5 minutter, indtil gæren skummer.
Tilsæt smør og salt til gæremixet. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens du rører eller ælter dejen, indtil den er glat og elastisk. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft) og læg bagepapir på en bageplade.
Når dejen er hævet, slå den ned og del den i 10-12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en lang stang (ca. 60 cm lang). Form hver stang til en kringle ved at danne et U og derefter krydse enderne over hinanden og trykke dem ned mod midten.
Bring vandet og bagepulveret i kog i en stor gryde. Kog hver pretzel i vandet i 30 sekunder, og brug en hulske til at fjerne dem. Lad dem dryppe af.
Pensl kringlerne med det sammenpiskede æg og drys med groft salt. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle af på en bagerist, inden de serveres.