Tilberedning af grillpølser

Der findes ikke noget bedre end en god pølse, der er grillet helt perfekt. Saftig, sprød og fuld af smag. Men hvordan gør man lige det, uden at skindet sprækker, osten løber ud, og pølsen er varm hele vejen igennem? Det hjælper vi dig selvfølgelig med – fra en grillmester til en anden.

Indirekte varme og tålmodighed

Nøgleordene for en perfekt grillet pølse er indirekte varme og tålmodighed. At grille pølser ved indirekte varme kræver nemlig tålmodighed, men det giver fantastiske resultater. Indirekte varme betyder, at pølserne placeres væk fra grillens direkte varme. Derfor tager det også længere tid at grille med indirekte varme end direkte varme. Men det er ventetiden værd. På denne måde undgår du nemlig, at skindet bliver brændt, mens pølsen endnu ikke er gennemvarm. Du får i stedet pølser med et godt sprødt bid, samtidig med at de er møre og saftige. Server dem med dit yndlingstilbehør og nyd en lækker smagsoplevelse, der vil glæde dine smagsløg og dine gæster.

Følg vores guide nederst på siden og smag selv forskellen.

Ostepølser

Når du griller pølser med ost, er det en fordel at prikke små huller eller lave små tynde snit i pølsen. Når først pølsen er godt varm, kan den smeltede ost nemlig få pølsen til at koge og dermed sprække. Skær ikke for store snit, da osten så vil løbe ud af pølsen, når du griller den. Grill gerne ostepølser ved indirekte varme. Du kan evt. starte med at grille på direkte varme, men læg pølserne på indirekte varme efter et par minutter. Kok og grillentusiast Brian Matzen viser dig i videoen herunder, hvordan du bedst griller vores Cheese BBQ Frankfurter.

Populære grillpølser

Vi har et stort udvalg af pølser til grillen. Så uanset om du er til svinekød, oksekød eller kylling, tynde grillpølser, frankfurtere eller ostepølser, har vi noget for enhver smag.

Tilbud
270,00 DKK
Tilbud
385,00 DKK
129,00 DKK
Tilbud
699,00 DKK
139,00 DKK
Tilbud
560,00 DKK

Sådan griller du pølser – trin for trin

Følg vores grillguide trin for trin og få perfekt grillede pølser hver gang – og husk de to nøgleord: indirekte varme og tålmodighed.

  1. Hvis du griller ostepølser, skal du starte med at lave små huller eller snit i pølserne, så du sikrer dig, at hele skindet på pølserne ikke sprækker, når de bliver varme. Hvis du griller pølser uden ost, skal du ikke snitte dem inden tilberedning, da vi gerne vil holde på pølsens saft og smag. Sprækker pølserne meget på grillen, har du for meget varme på.
  2. Læg pølserne på grillen og placer dem ved indirekte varme. Uanset om du griller på gasgrill eller med kul, anbefaler vi, at du griller pølser ved indirekte varme uden låg. Hvis du lukker låget på grillen, ender du med at koge pølserne i stedet for at grille dem. Blæser det meget udenfor, eller griller du i vinterhalvåret, anbefaler vi, at du lukker låget, så du holder på grillens varme.
  3. Vær tålmodig og opmærksom på pølserne og vend dem ofte. Afhængigt af varmen fra din grill skal du vende dem hvert 1-2 minutter. Selvom du griller ved indirekte varme, går det ofte hurtigere, end man tror – og så ender man med sprækkede pølser.
  4. Pølserne er spiseklar efter cirka 15 minutter alt afhængig af varmen fra din grill. Griller du tynde pølser, skal de have lidt mindre, og griller du vores Kålpølser, skal de have omkring 20 minutter, da de ikke er forkogt som en almindelig grillpølse, men er rå.

Velbekomme og god fornøjelse ved grillen.