Danmarks Bedste Julemedister

Julen er en tid fyldt med traditioner og hyggelige måltider, og julemedisteren er en fast bestanddel på mange danske juleborde. Vores Julemedister er kåret til Danmarks Bedste af Danske Slagtermestre. Vi guider dig her til den bedste tilberedning af pølsen og giver dig inspiration til tilbehøret.

Sådan steger du medister på panden

Når du steger julemedisteren på panden får du en lækker saftig pølse med en sprød stegeskorpe. Følg vores guide trin for trin og smag selv.

  1. Varm en pande op til middel varme. Tilsæt en klat smør eller lidt smagsneutral olie, så medisterpølserne ikke sætter sig fast.
  2. Læg pølserne på panden og steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, indtil de får en flot, gyldenbrun stegeskorpe.
  3. Skru ned til lav varme og lad medisterpølserne stege videre, indtil de er gennemvarme. Vend dem regelmæssigt, så de bliver jævnt tilberedt hele vejen rundt.
  4. Medisterpølserne er færdige, når de har en centrumtemperatur på min. 75° C.

Opskrifter til Julemedister

Sæt julemedisteren i centrum med lækkert tilbehør, der har den helt rigtige smag af jul. Vi har samlet tre gode opskrifter, så du kan lade dig inspirere til at skabe velsmagende og festlige retter, som dine gæster vil elske.

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål er nemt at lave og smager fantastisk. Vi har tilføjet stjerneanis for en mere krydret smag.

Læs mere her

Rødkålssalat

Er du mere til en frisk rødkålssalat, kan du prøve denne sprøde salat med appelsin, tørret abrikos og valnødder.

Læs mere her

Syltede pærer

De søde pærer og syren fra rødvinen giver en god smagsoplevelse, der passer perfekt til vores julemedister.

Læs mere her

Alt om Julemedisteren

Er pladsen trang på komfuret, kan du sagtens tilberede medisteren i ovnen.

  1. Forvarm ovnen til 180 grader ved almindelig ovn.
  2. Læg julemedisteren i et ovnfast fad. Hvis du ønsker lidt ekstra smag, kan du lægge et par kviste frisk rosmarin eller timian ved siden af.
  3. Pensl medisteren let med smør, så overfladen får en fin gylden farve i ovnen.
  4. Sæt fadet i ovnen og varm medisteren i cirka 10-15 minutter. Vend den en gang undervejs, så den bliver jævnt brunet på alle sider.
  5. Medisteren er færdig, når den har en centrumtemperatur på min. 75° C.
  6. Tag medisteren ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter inden servering.

Da vores julemedister er en kogt pølse, skal du ikke koge den, før du tilbereder den på enten panden eller i ovnen.

Julemedister spises fra starten af efteråret og til starten af det nye år. Du kan både spise julemedisteren som et aftensmåltid eller servere den som en del af en julefrokost.

Til julemedister serveres typisk klassisk tilbehør, der passer til julens smagsnuancer og traditioner. Populært tilbehør til julemedisteren er brunede kartofler, rødkål, brun sovs, syltede rødbeder, kartoffelmos, stuvede kålretter, løgkompot og til rugbrød.