Rødvinssyltede pærer
Samlet tid ca. 30 minutter
Rødvinssyltede pærer er lækre som tilbehør til julemaden og kan nemt laves i god tid. Sødmen fra pærer og den krydrede smag af nelliker passer godt til julemedister, en god steg eller til julens ostebord.
Rødvinssyltede pærer
Ingredienser
1kg pærer
3/4 l rødvin
2spsk. vineddike
6sukker
8hele nelliker
Evt. konserveringsmiddel
Fremgangsmåde
Bring rødvin, vineddike, sukker og nelliker i kog i en gryde.
Skræl pærerne, men lad stilken blive på. Ønsker du at lave halve pærer, fjernes kernehuset og stilken.
Læg pærerne i gryden og lad dem småkoge til de føles møre. Ca. 10 min. for hele pærer og 4 – 5 minutter for de halve.
Kogetiden afhænger af pærernes størrelse, modenhed og sort.
Tjek med en kødnål om de er møre.
Tag pærerne op af lagen og læg dem i helt rene glas, evt. skyllet med Atamon.
Kog lagen lidt ind uden låg og hæld den over pærerne. Luk straks glassene.
For at øge holdbarheden kan du tilføje konserveringsmiddel i lagen.
Pærerne skal trække mindst 3 dage før de nydes.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift