Tilberedning af blodpølse

Blodpølse er en elsket klassiker på det danske julebord. Specialiteten har været en del af vores juletraditioner i generationer og er kendt for sin sødme og dejlige krydrede smag. I denne guide har vi samlet alt om tilberedning og tilbehør til blodpølsen, så den kan få sin velfortjente plads på julebordet.

Sådan steger du blodpølse – trin for trin

Følg vores guide til stegt blodpølse trin for trin og få lækre sprøde skiver med en blød midte.

  1. Vælg en god stegepande og opvarm den til middel varme.
  2. Skær blodpølsen i cirka 1-2 cm tykke skiver.
  3. Tag lidt smør på panden. Smørret tilfører en god smag og gør skorpen sprød.
  4. Læg skiverne på panden, og steg dem i cirka 2-4 minutter på hver side, indtil de er sprøde. Blodpølsen skal være gennemvarm og fast, men pas på, at den ikke bliver for hård. Vær opmærksom på skiverne, så de får en jævn tilberedning og ikke bliver brændt.
  5. Tag skiverne af panden, og lad dem hvile kort, inden du anretter dem med dit fortrukne tilbehør.

Tip: Eksperimenter med krydderier

Prøv at tilsætte et drys kanel, muskatnød eller ingefær til blodpølsen under stegningen. Disse krydderier passer godt til blodpølsens karakter og tilføjer et ekstra lag til smagsoplevelsen.

Hvad spiser man på blodpølse?

Stegt blodpølse serveres traditionelt med æblemos og sirup eller kanelsukker. Men vi har fundet på nye smagsoplevelser, udfordret det traditionelle tilbehør og lavet to forskellige serveringer med blodpølsen, som begge smager helt fantastisk.

Stegte æbler med rødløg og vanilje

Prøv denne opskrift på stegte æbler med rødløg, vanilje og balsamicoeddike som erstatning for den traditionelle juleservering med æblemos.

Læs mere her

Hjemmelavet appelsinmarmelade

En lækker servering på amerikanske pandekager, toppet med appelsinmarmelade og kanelsukker. Det søde og syrlige passer perfekt til blodpølsens krydrede smag.

Læs mere her