Stegte æbler med rødløg og vanilje

Samlet tid ca. 30 minutter

Når julen nærmer sig, er det igen tid til at nyde de lækre julespecialiteter som blodpølse. Traditionelt spises blodpølse med sirup, kanelsukker og æblemos. Vi har her lavet en anden udgave af æblemos af stegte æbler med vanilje, rødløg og balsamicoeddike. Server hele herligheden på en skive rugbrød, der er ristet sprødt.

Stegte æbler med rødløg og vanilje
Forberedelsestid
15 min.
Tilberedningstid
15 min.
Samlet tid
30 min.

Ingredienser

  • 3æbler
  • 1rødløg
  • 2spsk. smør
  • 1vaniljestang
  • 1spsk. balsamicoeddike
  • 1spsk. honning eller sukker

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i både og fjern kernehuset. Skær rødløget i tynde skiver. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Gem både korn og stang.
  2. Varm smør på en pande ved middel varme. Tilsæt rødløgene og steg dem i 5-7 minutter, til de er bløde og let karamelliserede. Tilføj æblebådene sammen med vaniljekorn og -stang. Rør rundt og lad det stege i yderligere 5 minutter, så æblerne bliver let møre men stadig har lidt bid.
  3. Hæld balsamicoeddike og honning over panden, og lad det koge ind, så smagen bliver koncentreret og æblerne let karamelliserede. Smag til med salt og peber.
  4. Fjern vaniljestangen og server de stegte æbler med rødløg på en skive ristet rugbrød og stegt blodpølse.
Opskriften indeholder:
Blodpølse

375 G | 28.95 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift