Kartoffelgryde med porrer

Samlet tid ca. 40 minutter

Denne opskrift på kartoffelgryde med porrer og persillerødder smager dejligt som tilbehør til vores julemedister. Kombinationen af cremede kartofler, milde porrer og en fyldig flødesauce løfter julemiddagen til nye højder. Retten er nem at lave og fuld af smag – en oplagt klassiker til årets hyggeligste tid.

Kartoffelgryde med porrer
Forberedelsestid
15 min.
Samlet tid
40 min.
Opskriften indeholder
Julemedister

Ingredienser

600gr kartofler

2porrer

3persillerødder

4dl vand

1grøntsagsbouillon

1dl fløde

Salt & peber

Persille

1pk. Julemedister

Smør til stegning

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i mindre tern. Rens porrer grundigt og skær i skiver.

Kom kartofler og persillerødder i en stor gryde med vand. Tilsæt grøntsagsbouillon og bring det i kog. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.

Tilsæt porrerne efter ca. 10-15 minutters kogetid, så de kan koge med de sidste 5-10 minutter, indtil de er bløde.

Tilføj fløde når grøntsagerne er møre og lad retten simre i yderligere 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Steg julemedister på en pande med lidt smør.

Server kartoffelgryden med lidt persille på toppen og til en stegt julemedister.

 

Opskriften indeholder:
Julemedister

400 G | 34.95 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift