Er der kål i kålpølser?
Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. Så har man sikkert også fået spørgsmålet: Er der egentlig kål i kålpølser?
Vi kan hurtigt afsløre, at der IKKE er kål i kålpølser. Faktisk består en kålpølse kun af kød og krydderier. Opskriften går helt tilbage til første generation i slagterfamilien og laves stadig af både svine- og oksekød og vores helt specielle krydderiblanding. Kålpølsen går ualmindelig godt til retter med kål, heraf navnet. Den røgede pølse er også blevet rigtig populær til grill hele året rundt, ligesom du også kan riste skiverne på panden og servere som sprødt drys til pastaretter, supper, tapas og salater.
Prøv vores opskrifter og sæt tænderne i en ægte sønderjysk tradition.

Savoykålsalat
Brug gerne årstidens danske salater, når du laver tilbehør til aftensmaden. Sprød savoykålsalat passer godt til den røgede kålpølse.

Linsesalat m. blomkål til kålpølse
Den rustikke linsesalat passer rigtig godt til de røgede kålpølser, der bliver ekstra lækre, når de grilles i ca. 20 minutter.

Tip
Gremolata på spidskål
Når du griller dit spidskål på grillen, er det rigtigt lækkert at drysse en gremolata hen over. Blend parmesan, persille og citronskal og server på spidskål. Top hele oplevelsen med en grillet kålpølse, der går godt til grillede asparges og spidskål.

Grillet kålpølse m. bønnesalat
Grill kålpølsen til den karameliserer på grillen, der går ca. 20 minutter og server en nem bønnesalat med sommerens spinat og asparges.

Minitærter m. kålpølse
Små lune tærter vækker alting begejstring på frokostbordet. Prøv disse skønne tærter med den røgede kålpølse og purløg.

Æg m. kålpølseknas
Halve æg med lækkert fyld hører sig til forårets frokostbord. Prøv denne skønne version med sprødt knas fra de røgede kålpølser.

Vaffel m. kartoffel og Kålpølse
Vafler i det salte køkken er blevet populært og så er det lidt hyggeligt at lave. Prøv vores version med kartofler og kålpølse, der nydes med lidt salat og syltede rødløg på toppen.

Kålpølser med grønlangkål
Grønlangkål tilberedes på mange forskellige måder alt afhængig af, hvor i landet man stammer fra. I Sønderjylland laves grønlangkål af finthakket kål, der købes på frost. Kålen nydes med de røgede kålpølser og sukkerkartofler og ikke mindst en klat sennep.

Pasta m. citron & Kålpølse
Den røgede kålpølse passer godt til pastaretter. Skær den i skiver og rist den på panden indtil skiverne karameliserer, så har du lækker, krydret smag til din pasta.

Risotto m. svampe og kålpølse
Efterårets retter med svampe er lækre og kan varieres på mange måder. Her har vi serveret vores røgede kålpølser til en risotto m. svampe. De røgede kålpølser passer godt som tilbehør til ris- og grønsagsretter. Denne opskrift er et godt bud.

Linsesuppe m. sprød kålpølse
Kålpølsen egner sig rigtigt godt som topping til dine supper. Rist skiverne på en tør pande og nyd de sprøde skiver og den røgede smag alle dine grønsagssupper. Så får manden også lidt kød :-).

Sensommersalat m. grillet kålpølse
Kålpølsen bliver rigtig lækker på grillen, giv den 20 min. så den karameliserer og server den i mundrette stykker på en sensommersalat med hvedekerner.

Kålpølser m. bagt blomkål
Brug årstidens grøntsager her i efteråret, hvor du også kan få danske blomkål. Blomkålen får en sødme, når den bages i ovnen og passer rigtigt godt til Slagter Lampes kålpølse.

Rustik hotdog med kålpølse
Prøv denne lækre rustikke kombination af baguette, kålpølse og svampestuvning, der er helt perfekt til en vinteraften med hygge og så er den nem at lave.

Grillet kålpølse og spidskål med øl
Her er et hurtigt tip til lækkert tilbehør til de grillede kålpølser. Spidskålen får en lækker sødme, når den grilles og den mørke øl giver en ekstra dimension til smagen. Prøv selv.

Kålpølser med lun kål
Den røgede kålpølse er velegnet til kålretter i vinterhalvåret, hvor vi trænger til krydrede retter med masser af smag. Her har vi mikset forskelligt kål med ristet chorizo pølse.

Stuvet rød/grønkål
Kålpølsen består af kød og krydderier og har en skøn røget smag, der egner sig godt til kålretter. Her har vi lavet en skøn ret med den røde grønkål, der har fået et tvist med muskat og citron.

Sønderjysk grønlangkål
Kålpølser serveres traditionelt med sukkerkartofler og grønlangkål i Sønderjylland. Vores fynske kok har her givet sit bud på en grønlangkål og giver dig gode tips til sukkerkartoflerne.

Tip
Pita med sprød kålpølse
Har du en rest kålpølse til overs, kan den fint bruges i et pitabrød. Skær den kolde kålpølse i tynde skiver og rist på panden. Læg skiverne i pitabrød med spinatblade og syltede rødløg. Smør evt. brødet med mayonnaise.
VELBEKOMME!

Kålpølser m. jordbærsalat
Der er ikke noget bedre end friske jordbær og bælgede ærter. Det skulle da lige være en kombination med grillet kålpølse, som klæder hinanden godt.
Prøv denne lækre salat og husk at kålpølsen lige skal være lidt længere på grillen, gerne 20 minutter, den er værd at vente på.

Kålpølse m. majspandekager
Vi har brugt friske majs til de skønne majspandekager, der passer rigtig godt til vores gourmet kålpølse

Tip
Kålpølser med grønt
Kålpølsen er rigtig lækker på grill, når røgede smag kommer rigtig frem.
Server vores kålpølser med en frisk grønsalat af pillede kartofler, olie, finthakket persille, dild og fint hakket radiser. Smag til med salt og peber.
Perfekt til picnic.

Tip
Slagterens kålpølsesalat
Lav et festligt farvespil med rødebedesalat, grøn salat, spidskålsalat og rødkål salat i lange baner på et fad. Skær kålpølsen i skiver og rist skiverne på panden. Top alle salater med ristet kålpølse i skiver. Så kan manden også lide salat