Menu

Er der kål i kålpølser?

Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. Så har man højst sandsynligt også fået spørgsmålet: Er der egentlig kål i kålpølser?

Vi kan hurtigt udløse spændingen og afsløre, at der på trods af hårdnakkede rygter om det modsatte IKKE er kål i kålpølser. Grunden, til at de hedder kålpølser, er, at de smager ualmindelig godt til retter med kål, fx gammeldags hvidkål og grønlangkål eller anvendt dagen efter kold i en salat. Kålpølser er også rigtig gode efter en tur på grillen.

Prøv vores opskrifter og sæt tænderne i en ægte sønderjysk tradition.

Kålpølser m. bagt blomkål

Brug årstidens grøntsager her i efteråret, hvor du også kan få danske blomkål. Blomkålen får en sødme, når den bages i ovnen og passer rigtigt godt til Slagter Lampes kålpølse.

Kålpølser m. jordbærsalat

Der er ikke noget bedre end friske jordbær og bælgede ærter. Det skulle da lige være en kombination med grillet kålpølse, som klæder hinanden godt.

Prøv denne lækre salat og husk at kålpølsen lige skal være lidt længere på grillen, gerne 20 minutter, den er værd at vente på.

Kålpølse m. majspandekager

Vi har brugt friske majs til de skønne majspandekager, der passer rigtig godt til vores gourmet kålpølse

Kålpølser med grønt

Kålpølsen er rigtig lækker på grill, når røgede smag kommer rigtig frem.

Server vores kålpølser med en frisk grønsalat af pillede kartofler, olie, finthakket persille, dild og fint hakket radiser. Smag til med salt og peber.

Perfekt til picnic.

Slagterens kålpølsesalat

Lav et festligt farvespil med rødebedesalat, grøn salat, spidskålsalat og rødkål salat i lange baner på et fad. Skær kålpølsen i skiver og rist skiverne på panden. Top alle salater med ristet kålpølse i skiver. Så kan manden også lide salat

Grillede kålpølser med klassisk kartoffelsalat

Vores kålpølser smager helt fantastisk efter en tur på grillen – prøv dem fx til en hel klassisk kartoffelsalat.

Frisk salat med kålpølser

Har du et par kålpølser til overs fra dagen før, er det den perfekte ingrediens i en frisk salat.

Kålpølser med brunede kartofler og grønlangkål

Grønlangkål tilberedes på mange forskellige måder alt afhængig af, hvor i landet man stammer fra. Vi har ladet os inspirere af opskriften fra Sønderjysk Kål.

! i
Designed by fingerspitz*