Focaccia garden bread
Samlet tid ca. 110 minutter
Focacciabrød er fantastisk som tilbehør på frokostbordet eller til grill og tapas. Lav et smukt motiv på toppen af brødet med grøntsager og brug skiver af salami som blomster. Vi har brugt forårsløg som blomsterstilk, rødløg som blade og vores Tapas Fennikelsalami som blomster.
Focaccia garden bread
Forberedelsestid
20 min.
Tilberedningstid
90 min.
Samlet tid
110 min.
Ingredienser
- 25g gær
- 3dl lunkent vand
- 0.5tsk. fennikelfrø
- 4spsk. olivenolie
- 1spsk. salt
- 500g hvedemel
- 0.5Tapas Fennikelsalami
- 0.5dl olivenolie
- 1forårsløg
- 0.5rødløg
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lunkent vand i en skål.
- Knus fennikelfrø i en morter og bland i skålen med 4 spsk. olivenolie, salt og mel.
- Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
- Smør en ovnfast form, ca. 30×40 cm med olie.
- Fordel dejen i form og tryk med fingrene i dejen. Lad den hæve overdækket i 30 minutter.
- Dryp 0,5 dl olivenolie på dejen og pynt med forårsløg, rødløg og skiver af Tapas Fennikelsalami, så det får et blomstermotiv.
- Drys salt på brødet og bag det ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift