Grillfavoritter
Danskerne er ubetinget det folk i verden, der griller mest, gerne flere gange om ugen. Så man kan vist godt sige, at grill er blevet en folkesport. Her hos Slagter Lampe forbinder vi det at grille som en ramme om venskab og familie, og vi glæder os hvert år til mange hyggelige stunder i det fri. Så invitér vennerne forbi til en gang pølser og kartoffelsalat – mere skal der ikke til.
Tip: Gourmet hotdog m. kapers
Rør din sennep med lidt honning, det passer godt til den lidt stærkere Kyllingepølse med ost og jalapeños. Top din hotdog med revet peberrod, kapers og ærtespirer.
Tip: grillede grøntsager
Grill små kogte kartofler og asparges, vend dem med en olie-eddike-dressing og vend med masser af krydderurter
Tip: Grillet fennikel m. citron
Nogle gange er det de mest simple ting, der smager bedst. Her har vi skåret en fennikel i tykke skiver, penslet med olivenolie og krydret med salt, peber og røget paprika. Grill skiverne i ca. 10 minutter og pres lidt citronsaft og revet skal ud over lige inden servering. Pynt med dild.
Tip: Grillspyd til børn
Lav dit eget grillspyd med sjove grene fra haven. Rens grenene og læg dem i vand ca. 1 time før grilning. Sæt små agurker, hele jordbær, kogte kartofler og halve pølser på grenene og læg hele spyddet på grillen og vend det undervejs. Kyllingepølserne er gode til grillspyd.
Tip: Grilltips til hotdog
Lav en alternativ hotdog, hvor du erstatter brødet med en tortilla. Det giver en helt anden oplevelse, top din hotdog med rødløg, radisse, sennep, syltet agurk og evt. spirer. Her har vi brugt vores Sønderjysk Grillpølse.
Tip: Majs med gremolata
Grillet majs smager rigtig godt til en stegt Ringriderpølse. Blend persille og revet citronskal og drys hen over den grillede majs før servering. Er du vild med hvidløg, kan du også blende et par fed i din gremolata.
Tip: Slagterens pølsefad
Skal det være nemt, er her et tip til hurtig aftensmad. Læg nye kartofler i fad med skiveskårede pølser, forårsløg, løg, rød peber og persille. Krydr med salt, peber og paprika og dyp lidt olie eller smeltet smør henover. Stil fadet i grill med lukket låg i ca. 30 – 40 minutter. Vi har her brugt Hertug Frankfurter, vælg din egen favorit.
Tip: Snack til den lille sult
Grill grønne asparges med olivenolie og hakket hvidløg. Server dem til en Cheese BBQ Frankfurter med lune tortillachips og hakket tomat salsa.
Tip: Sommerpasta m. Cheese BBQ
En lækker sommerret med Danmarks Bedste Grillpølse! Grill Cheese BBQ frankfurter og skær pølsen i skiver, så man kan se den indbydende cheddarost. Vend skiverne sammen med frisk kogt pasta, basilikum pesto, squash strimler og krydderurter.
Tip: Sommersalat til grillpølser
Lav en frisk sommersalat som tilbehør til grillpølse af 175 g rygeost, 2 1⁄2 spsk. creme fraiche, 2 radiser, 1⁄4 agurk, purløg, salt og peber.
Tip: Sprøde knuste kartofler
Kog kartofler med skræl til de er møre. Mos dem let og læg revet parmesan og kryddersmør på toppen. Grill dem i ovn eller på grillen til smørret er smeltet og kartoflerne er blevet sprøde. Server til grillede Kyllingepølser.
Tip: Tapas på terrassen
Lav små lækre grillspyd med Slagter Brunchpølser, ananas og tomat og server ærtemole til. Blend friske ærter med olivenolie, citronsaft og -skal, hvidløg og salg og peber.