Grillspyd med squash
Samlet tid ca. 45 minutter
Squash sæsonen starter i juli, lige i tide til at blive brugt som grilltilbehør. Squash smager skønt og kan tilberedes på mange forskellige måder. Vi har lavet et grillspyd med squash og halloumi, som er perfekt som tilbehør til grillpølser. Her har vi brugt vores Bacon-Ramsløg Frankfurter, men du kan sagtens bruge din egen pølsefavorit. Husk at lægge træspyddene i blød i vand, så de ikke brænder på grillen.
Grillspyd med squash
Forberedelsestid
30 min.
Tilberedningstid
15 min.
Samlet tid
45 min.
Ingredienser
- 8lange træspyd
- 3stk. mellemstore squash
- 400g halloumi
- 2spsk. olivenolie
- Lidt salt og groft peber
- Til dressing:
- 1dl persille
- 1dl basilikum
- 1citron (kun skal)
- 3spsk. honning
- 0.5tsk. røget paprika
- 1dl jomfruolivenolie
- Salt & peber
Fremgangsmåde
- Læg spyddene i blød i lunkent vand, imens du forbereder dressingen.
- Kom alle ingredienserne til dressingen undtagen olivenolien i blenderen og blend i ca. 30 sekunder ved fuld styrke.
- Skru ned på medium styrke og tilsæt olien lidt ad gangen. Blend til den er glat og ensartet.
- Hæld dressingen i en lille skål og stil til side.
- Squash skylles og skæres i lange tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Skær halloumi i 24 terninger.
- Saml spyddene ved på skift at sætte halloumi og derefter squash skiver på spyddet. Sæt evt. squashskiverne på i S-form.
- Gentag processen til der er tre stykker halloumi på hvert spyd med squash imellem.
- Pensel spyddene på begge sider, og krydr med salt og peber.
- Grill dem ved middelvarme sammen med Bacon-Ramsløg Frankfurterne.
- Dryp spyddene med dressingen, når de er grillet færdige og server.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift