Menu

Julemad

Julen er forbundet med mange traditioner og ikke mindst julemaden, der sættes på bordet.
Hos Slagter Lampe har vi siden 1939 lavet de traditionelle juleprodukter med krydderier, der definerer smagen af jul.
Er man vokset op i Sønderjylland er kålpølsen som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår. Opskriften går helt tilbage til første generation i slagterfamilien og laves stadig af både svine- og oksekød og vores helt specielle krydderiblanding. Kålpølsen går ualmindelig godt til retter med kål, heraf navnet.

Til julebordet hører også sylte, der traditionelt skæres i skiver og nydes med sennep og rødbede på rugbrød. Sylten er lavet af svinekød, der skæres i små stykker og lægges i eddikelage og krydderier, som vor farmor gjorde det. Det giver sylten en god krydret smag.

Julemedister med merian og allehånde serveres med hjemmelavet rødkål eller andre kålretter, som f.eks. opstuvet hvidkål.

Har du mod på det, får du ikke bedre smag af jul end Slagter Lampes blodpølse m. rosiner, æblemos og krydderier. Sødmen fra rosiner og de varme krydderier, giver blodpølsen sin helt unikke smag. Skær den i skiver og steg skiverne 2 min. på hver side. Server med sirup og æblemos, så er julestemningen i hus.

Få inspiration til julebordet og prøv vores mange opskrifter.

Sylte med hjemmesyltede rødbeder

Traditioner er skønne og sylte hører til blandt favoritterne på julebordet og til frokost i julemånederne.

Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltede rødbeder.

Vaffel m. kartoffel og Kålpølse

Det er blevet rigtig populært at lave vafler i det salte køkken, og så er det lidt hyggeligt at lave vafler i juletiden. Vi har tryllet en lækkerbisken frem med kartoffel og kålpølse. Top den med lidt salat og syltede rødløg, og gem et par stykker til madpakken.

Julemedister m. rødkålssalat

Vores Julemedister har vundet guld i Danske Slagtermestres Fagkonkurrence “Danmarks Bedste Julemedister”.

Prøv den lækre juleversion med allehånde og merian og server med en sprød rødkålssalat.

Sønderjysk grønlangkål m. Kålpølse

I Sønderjylland laver vi grønlangkål af finthakket grønkål på frost og serverer hertil kogt kålpølse, sukkerkartofler og sennep.

Prøv en ægte sønderjysk menu til julebordet og nytår og server gerne en lille snaps til.

Æbleflæsk med chorizo

Æbleflæsk er lækkert på julebordet, her har vi erstattet baconen med vores Tapas Chorizopølse, du kan også bruge ØKO Chorizo HOT. Chorizopølsens krydrede smag gør sig godt med æble, løg og peberrod.

Tip

Krosalami m. surt og sprødt

Gør lidt ekstra ud af pålægsserveringen på julebordet.

Server Krosalamien med hjemmerørt remoulade af pickles og mayonnaise og fritterede løg. Dertil hører små skåle med surt og stærkt som f.eks. sennep rørt med peberrod, syltede agurker med chili eller syltede rødløgsringe.

Tip

Juleleverpølse

Hvert år til jul laver vi vores helt specielle juleleverpølse med bacon, mandarin og svesker. Den passer godt til julebordet og er nemt at smøre på rugbrød.

Server med syltede græskar eller syltede mandariner og pynt med lidt grønt. Her har vi pyntet med steget grønkål.

Tips til perfekte sukkerkartofler

Kålpølser serveres traditionelt med sukkerkartofler og grønlangkål i Sønderjylland. Vores fynske kok har her givet sit bud på en grønlangkål og giver dig gode tips til sukkerkartoflerne.

Tip

Lampes Sylte

Lav en sjov og festlig anretning med vores sylte. Lav små butterdejsstjerner med en småkage form og bag dem i ovnen.

Pynt de afkølede butterdejsstjerner med sylte, tyttebær og en skive rødløg. Krydr m. lidt peber.

Læg med på fad og pynt med tyttebær.

Stuvet rød/grønkål

Kålpølsen består af kød og krydderier og har en skøn røget smag, der egner sig godt til kålretter. Her har vi lavet en skøn ret med den røde grønkål, der har fået et tvist med muskat og citron.

! i
Designed by fingerspitz*