Sylte med hjemmesyltede rødbeder

Samlet tid ca. 45 minutter

Traditioner er skønne, og sylte hører til blandt favoritterne på julebordet og til frokost i julemånederne. Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltede rødbeder. Det er nemt og kræver ikke meget at lave hjemmesyltede rødbeder, og så smager de bare fantastisk. Lav dem gerne et par dage i forvejen, så de er klar, når du skal bruge dem.

Sylte med hjemmesyltede rødbeder
Forberedelsestid
25 min.
Tilberedningstid
20 min.
Samlet tid
45 min.

Ingredienser

  • 1kg rødbeder
  • 7dl æblecidereddike
  • 1dl vand
  • 400g rørsukker
  • 1spsk. sennepskorn
  • 1spsk. hvide peberkorn
  • 1spsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rens rødbederne godt og skær enderne af. Fordel rødbederne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 1 time.
  2. Afkøl dem let, og pil skrællen af dem.
  3. Kog en lage af æblecidereddike, vand, rørsukker, sennepskorn, peberkorn og salt. Når sukkeret er opløst, er lagen færdig.
  4. Skær bederne i skiver og kom dem på rene, skoldede glas, der er skyllet med Atamon. Hæld den kogende lage over.
  5. Lad rødbederne trække i glas i et par dage, før de spises.
  6. Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltede rødbeder.
Opskriften indeholder:
Sylte

300 G | 34.95 DKK

Del denne opskrift