Sylte med hjemmesyltede rødbeder

Samlet tid ca. 70 minutter
Traditioner er skønne og sylte hører til blandt favoritterne på julebordet og til frokost i julemånederne. Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltede rødbeder.
Sylte med hjemmesyltede rødbeder
Forberedelsestid
15 min.
Samlet tid
70 min.
Opskriften indeholder
Produkter fra Slagter Lampes udvalg

Ingredienser

kg rødbeder

dl vand

g rørsukker

dl sherryeddike

spsk. sennepskorn

spsk. hvide peberkorn

tsk. salt

Fremgangsmåde

Rens rødbederne godt og skær enderne af. Fordel rødbederne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 1 time.

Afkøl dem let, og pil skrællen af dem.

Kog en lage af vand, sukker, eddike, sennepskorn, peberkorn og salt. Når sukkeret er opløst, er lagen færdig.

Skær bederne i skiver og kom dem på rene, skoldede glas, der er skyllet med Atamon, og hæld den kogende lage over.

Lad rødbederne trække i glas i et par dage før de spises.

Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltet rødbede.

Del denne opskrift