Sylte med hjemmesyltede rødbeder
Samlet tid ca. 70 minutter
Traditioner er skønne og sylte hører til blandt favoritterne på julebordet og til frokost i julemånederne. Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltede rødbeder.
Sylte med hjemmesyltede rødbeder
Ingredienser
kg rødbeder
dl vand
g rørsukker
dl sherryeddike
spsk. sennepskorn
spsk. hvide peberkorn
tsk. salt
Fremgangsmåde
Rens rødbederne godt og skær enderne af. Fordel rødbederne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 1 time.
Afkøl dem let, og pil skrællen af dem.
Kog en lage af vand, sukker, eddike, sennepskorn, peberkorn og salt. Når sukkeret er opløst, er lagen færdig.
Skær bederne i skiver og kom dem på rene, skoldede glas, der er skyllet med Atamon, og hæld den kogende lage over.
Lad rødbederne trække i glas i et par dage før de spises.
Nyd en rugbrødsmad med sylte, sennep og hjemmesyltet rødbede.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift