Løgkompot med appelsin
Samlet tid ca. 20 minutter
Løgkompot er lækkert tilbehør til julemaden og julefrokosten. Noten fra appelsin giver en delikat smag til sødmen fra løg og den skarpe balsamico eddike. Her har vi serveret den til vores Julepølse m. appelsin, den passer også fint til julemedister, steg og ostebord.
Løgkompot med appelsin
Forberedelsestid
10 min.
Tilberedningstid
10 min.
Samlet tid
20 min.
Ingredienser
- 900g løg i skiver
- 2tsk. ekstra jomfruolivenolie
- 2dl rørsukker
- 2dl balsamico eddike
- 1tsk. finthakket timian og rosmarin
- Skrællen af 1/2 appelsin
- 1tsk. havsalt
- 1/2 tsk. kværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil løgene og skær i tynde skiver.
- Varm olivenolie og løg i en sauterpande. Steg ved mellem høj temperatur under omrøring.
- Steg indtil løgene er gyldne, ca. 10-15 minutter.
- Tilsæt sukker og balsamico eddike og kog ind indtil det er fortykket og lidt sirup-agtigt.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift