Jordskokkesuppe med kålpølseknas

Samlet tid ca. 45 minutter

Jordskokkesuppe er en skøn og cremet efterårssuppe, der udnytter de fine jordskokkers naturlige nøddeagtige smag. Denne suppe er både fyldig og delikat med en mild syrlighed fra citron og en fløjlsblød konsistens, som gør den perfekt til kolde dage. Vi har toppet suppen med sprødt kålpølseknas, men du kan også bruge vores tørsaltede bacon. Det er en nem og smagfuld ret, der både kan serveres som forret eller som lunende hovedret med et godt stykke brød til.

Jordskokkesuppe med kålpølseknas
Forberedelsestid
20 min.
Samlet tid
45 min.
Opskriften indeholder
Kålpølser

Ingredienser

6Kålpølser

600g jordskokker

200g kartofler

1stort løg

2fed hvidløg

1l. grøntsagsbouillon

1dl fløde

2spsk. olivenolie

Saft fra 1/2 citron

Salt & peber

Fremgangsmåde

Skræl jordskokker og kartofler og skær i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft.

Varm olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg i 5 minutter. Tilføj nu jordskokker og kartofler og steg i 5 minutter.

Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring suppen i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 20-25 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

Skær kålpølser i tynde skiver og rist dem sprøde på en tør pande. Lad dem køle af på køkkenrulle.

Tag suppen af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender.

Placer gryden på svag varme og tilsæt fløde og rør godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Hak kålpølseskiverne groft og drys på toppen af suppen ved servering.

 

Opskriften indeholder:
Slagte Lampe Kålpølser
Kålpølser

480 G | 65 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift