Jordskokkesuppe med kålpølseknas
Samlet tid ca. 45 minutter
Jordskokkesuppe er en skøn og cremet efterårssuppe, der udnytter de fine jordskokkers naturlige nøddeagtige smag. Denne suppe er både fyldig og delikat med en mild syrlighed fra citron og en fløjlsblød konsistens, som gør den perfekt til kolde dage. Vi har toppet suppen med sprødt kålpølseknas, men du kan også bruge vores tørsaltede bacon. Det er en nem og smagfuld ret, der både kan serveres som forret eller som lunende hovedret med et godt stykke brød til.
Jordskokkesuppe med kålpølseknas
Ingredienser
6Kålpølser
600g jordskokker
200g kartofler
1stort løg
2fed hvidløg
1l. grøntsagsbouillon
1dl fløde
2spsk. olivenolie
Saft fra 1/2 citron
Salt & peber
Fremgangsmåde
Skræl jordskokker og kartofler og skær i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft.
Varm olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg i 5 minutter. Tilføj nu jordskokker og kartofler og steg i 5 minutter.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring suppen i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 20-25 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
Skær kålpølser i tynde skiver og rist dem sprøde på en tør pande. Lad dem køle af på køkkenrulle.
Tag suppen af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender.
Placer gryden på svag varme og tilsæt fløde og rør godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak kålpølseskiverne groft og drys på toppen af suppen ved servering.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift