
Linsesuppe m. sprød kålpølse
4 personer
Ingredienser
1 gulerod
1 løg
2 stængler bladselleri
0,5 dl olie til stegning
10 dl grøntsags bouillon
225 g røde linser
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret rosmarin
1 fed hvidløg
4 spsk. creme fraiche
4 stk. kogte kålpølser i skiver.
Fremgangsmåde
Pil og hak løget.
Skær bladsellerien i små stykker, skræl guleroden og hak den.
Pil og knus hvidløget.
Sauter ingredienserne og tilsæt bouillonen.
Kom nu de røde linser ved sammen med timian og rosmarin.
Smag til med salt og peber.
Lad det hele simre i gryden i ca. 45 minutter.
Imellem tiden skæres kålpølsen i mundrette stykker og steges på en tør pande til de er sprøde.
Server suppen med sprøde stykker kålpølse og en spsk. creme fraiche.