Græskarsuppe med ristet Kålpølse

Samlet tid ca. 60 minutter

Det er græskar tid og lækkert med en lun suppe til aftensmad. Brug eventuelt resterne fra pyntegræskar til suppen og server ristede skiver Kålpølse, æbletern og græskarkerner til suppen.

Græskarsuppe med ristet Kålpølse
Forberedelsestid
40 min.
Tilberedningstid
20 min.
Samlet tid
60 min.

Ingredienser

  • 800g græskar uden kerner med skal
  • 3spsk. ollie
  • 1løg, grofthakket
  • 4fed hvidløg, finthakket
  • 1tsk. rød chili, finthakket
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1tsk. ingefær, fintrevet
  • 1liter grøntsagsbouillon
  • 2dl piskefløde
  • 1spsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Topping:
  • 1pk. Kålpølser
  • 1æble, skåret i små tern
  • 1dl græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skrub græskarret, og skær det i tern med skræl.
  2. Varm olie op i en gryde og steg løg, hvidløg, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1 minut.
  3. Tilsæt græskartern og svits ved svag varme i ca. 5 minutter, så det ikke brænder på. Hæld lidt af
  4. grøntsagsbouillonen i og spæd op med mere efter et par minutter.
  5. Læg låget på og lad det koge i ca. 20 min.
  6. Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
  7. Topping: 
Rist pølser i skiver i 5 minutter ved middelvarme, tilsæt græskarkerner, steg videre i 5 minutter, vend æble i små tern sammen med resten af toppingen.
  8. Server suppen i tallerken med topping ovenpå.
Opskriften indeholder:
Slagte Lampe Kålpølser
Kålpølser

480 G | 65 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift