Æbleflæsk med bacon og ingefær

Samlet tid ca. 45 minutter

Æbleflæsk hører julen til. Denne opskrift på æbleflæsk med bacon, ingefær og timian er et frisk bud på en dansk juleklassiker. Den sprøde bacon, de søde æbler og den let krydrede ingefær går op i en højere enhed og skaber en juleopskrift fuld af varme og smag. Server æbleflæsket til julefrokosten eller som en lækker snack i december.

Æbleflæsk med bacon og ingefær
Forberedelsestid
15 min.
Tilberedningstid
30 min.
Samlet tid
45 min.

Ingredienser

  • 600g Tørsaltet bacon
  • 1.2kg æbler (Belle de Boskoop, Filippa eller Ingrid Marie)
  • 2løg
  • 1tsk. frisk timian
  • 2spsk. friskrevet ingefær
  • 2spsk. sukker
  • 1spsk. smør
  • Salt & peber
  • 1nip kanel eller lidt æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. Skær bacon i tern.
  2. Læg bacon på en kold pande, og steg det langsomt, til det bliver sprødt.
  3. Tag bacon af, og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  4. Gem 1-2 spsk. af fedtet på panden til at stege æblerne i.
  5. Klargør æblerne ved at skrælle dem (valgfrit) og skære dem i både og fjerne kernehuset.
  6. Hak løg og riv ingefær.
  7. Kom smør og lidt baconfedt på panden.
  8. Tilsæt løg, og lad dem blive klare uden at tage farve.
  9. Kom æbler og friskrevet ingefær på, drys med sukker og lidt salt.
  10. Lad det hele simre ved lav varme i 10–15 minutter, til æblerne er møre, men stadig har lidt struktur.
  11. Smag til med peber og evt. et nip kanel eller et skvæt æbleeddike for at balancere sødmen.
  12. Læg æbleblandingen på et fad og fordel det sprøde bacon ovenpå lige inden servering, så det bevarer sin sprødhed.
  13. Server med rugbrød og evt. lidt hakkede syltet rødbede.
Opskriften indeholder:
Tørsaltet Bacon

400 G | 59.95 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift