Stuvet spidskål
Samlet tid ca. 30 minutter
Stuvet spidskål er en klassisk ret med få ingredienser, der giver en cremet og mild smagsoplevelse. Perfekt som tilbehør til årets julebord, hvor den fyldige konsistens og let sødlige smag af kål skaber en lækker balance. Server den til årets julenyhed, Julepølse med appelsin. Den cremede kål og den fyldige pølse med et strejf af appelsin skaber en dejlig smagsoplevelse, der hører julen til.
Stuvet spidskål
Ingredienser
8Julepølser med appelsin
1grønt spidskål
50g smør
1fed hvidløg
1tsk. spidskommen
1nip revet muskat
2dl fløde
1citron
1appelsin
Salt & peber
Bredbladet persille til pynt
Fremgangsmåde
Del spidskål og fjern stokken. Skær kålen ud i grove stykker og sauter i smør.
Tilsæt hakket hvidløg, spidskommen og muskat.
Kom fløde i og kog op.
Riv citronskal og pres citronsaft i blandingen. Smag til med salt og peber.
Vend det hele godt sammen, indtil spidskålen er faldet lidt sammen.
Steg julepølser med appelsin på en tør pande i cirka 10-15 minutter, til de er gyldne.
Server det hele i små serveringsskåle med spidskål i bunden, en julepølse og pynt med appelsin fileter og bredbladet persille på toppen.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift