Kålpølser med grønlangkål

Samlet tid ca. 45 minutter
I Sønderjylland laver vi grønlangkål af finthakket grønkål på frost og serverer hertil kogt kålpølse, sukkerkartofler og sennep. Prøv en ægte sønderjysk menu til julebordet og nytår og server gerne en lille snaps til.
Kålpølser med grønlangkål
Forberedelsestid
20 min.
Samlet tid
45 min.
Opskriften indeholder
Kålpølser

Ingredienser

1pakke Kålpølser fra Slagter Lampe

500g hakket grønlangkål

25g smør

1dl fløde

2tsk. sukker

Salt og peber

0.5kg små runde kartofler (ikke fra glas)

1dl sukker

25g smør

evt. 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Kålpølser
Kog pølserne i 5 min. og lad dem trække i vandet i 20 minutter, hvorefter de serveres. Gem noget af vandet til grønlangkålen.

Brunede kartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en spids kniv. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over. Pil dem, mens de er varme og stil dem koldt (de skal være helt gennemkolde).

Smelt sukkeret på panden ved jævn varme. Når sukkeret begynder at karamellisere og har den ønskede farve tilsættes smør og massen røres sammen. Tilsæt evt. lidt vand for at få en ensartet masse.

Tilsæt de kolde kartofler. Det er underordnet, om kartoflerne er tørre eller fugtige. Sving kartoflerne i panden, til de er gennemvarme og karamellen svøber sig smukt om kartoflerne. Det tager 10-12 minutter. Skru evt. ned for for varmen, når kartoflerne er ved at få farve.

Grønlangkål
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt fløde, sukker og lidt vand fra kålpølserne og smag til med salt og peber.

Opskriften indeholder:
Slagte Lampe Kålpølser
Kålpølser

480 G | 65 DKK

Læg i kurv
Del denne opskrift