Coq au vin med Kålpølse
Samlet tid ca. 100 minutter
Coq au vin er en lækker simreret til vinterhalvåret. Den røgede Kålpølse giver ekstra kraft og smag til retten og passer rigtig godt til de øvrige ingredienser.
Coq au vin med Kålpølse
Ingredienser
1hel kylling
25g smør
200g Kålpølse i skiver
1/2 glas afdryppede perleløg ca. 100 g
400champignon i kvarte
2spsk. hvedemel
5dl god rødvin
3dl hønsefond
3fed hvidløg i skiver
5gulerødder
1kvist timian
Salt & peber
Fremgangsmåde
Kyllingen deles i ca. 10 stykker. 2 underlår, 2 overlår, 2 stk. bryst som deles i 2 stykker og 2 vinger.
Krydr med salt & peber.
Brun kyllingestykkerne i smør i en stor gryde og tag dem op.
Brun derefter kålpølse, perleløg og til sidst steges champignon.
Drys med mel og steg videre i 1 minut.
Tilsæt de brunede kyllingestykker, vin, fond, gulerødder i mundrette stykker, hvidløg og timian.
Læg låg på gryden og lad det simre ca. 60 minutter.
Du kan tage kyllingestykkerne op og lade saucen koge lidt ind, inden du servere kyllingen i saucen med grøntsagerne.
Du kan også bare servere den uden at koge saucen ind.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift