Sønderjysk grønlangkål
Samlet tid ca. 65 minutter
Kålpølser serveres traditionelt med sukkerkartofler og grønlangkål i Sønderjylland. Vores fynske kok har her givet sit bud på en grønlangkål og giver dig gode tips til sukkerkartoflerne.
Sønderjysk grønlangkål
Ingredienser
kålpølser
g ribbet grønkål
dl piskefløde
muskatblomme
Sukker
Salt og peber
kg aspargeskartofler eller små kartofler
spsk. sukker
spsk. smør
Fremgangsmåde
Kog kålpølserne i 5 minutter og lad dem trække i vandet i 20 min.
Riv og blancher den rengjorte kål 3-4 minutter, afkøl kålen hurtigt under koldt vand. Pres al væden ud af kålen. Kog kålen op med fløde og muskatblomme i ca. 5 minutter, fjern muskaten. Smag til med salt, peber og sukker.
Kog og pil kartoflerne.
Bland sukkeret med 2 spsk. vand.
Varm sukkeret på en stor pande ved middel varme indtil det er smeltet. Det tager ca. 10 minutter, tilsæt smørret og lad det bruse op.
Tilsæt kartoflerne, evt. ad 2 omgange.
Rør i kartoflerne med jævne mellemrum i ca. 10 minutter.
Hold de brunede kartofler lune i ovnen ved ca. 80 grader.
Server grønlangkålen til de kogte kålpølser sammen med de brunede kartofler.
Tip
Vandet i sukkeret gør, at sukkeret smelter mere ens.
Hvis du bruger kartofler fra glas, så hæld dem over med kogende vand, og læg dem på et viskestykke.
Det vigtigste ved brunede kartofler er kartoflen, så vælg en aspargeskartoffel. Kog og pil den dagen i forvejen og sørg for at kartoflerne ikke er udkogte.
Det er også meget vigtigt, at man tilbereder de brunede kartofler ved middel varme, aldrig ved høj temperatur.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift