Det skal du bruge
Du kan lave hotdogs på mange forskellige smagfulde måder. Men inden du starter, skal du have de grundlæggende elementer på plads, så du har det bedste udgangspunkt for at lave en gourmet hotdog.
Pølsen
Pølsen er selvfølgelig det vigtigste element, hvis du spørger os. Den udgør næsten halvdelen af en hotdog, så det er væsentligt at vælge en god pølse, der er fuld af smag og har et godt bid. Det mest almindelige valg af pølse til en hotdog er en tynd grillpølse, da den har den perfekte størrelse til brødet. Vores udvalg af tynde grillpølser spænder fra klassiske grillpølser med/uden cheddar, oksekødspølser, kyllingepølser til sønderjyske grillpølser, som er en grovhakket gourmetpølse lavet af både svine- og oksekød. På den måde kan du frit vælge den pølse, der passer til dit behov og din smag.
Vil du gerne prøve noget nyt, kan du sagtens bruge de tykkere grillpølser i din hotdog. Det giver dig mulighed for at vælge frankfurtere med forskellige krydderier og krydderurter som bacon-ramsløg, chili eller jalapeños. Du kan også prøve en rustik hotdog med vores kålpølse, det giver en helt anden smagsoplevelse.
Brød
Ingen hotdog uden brød. Og her er det vigtigt at tage højde for, hvilken pølse du har valgt. Har du valgt en frankfurter, er det nemlig en god ide at vælge et større brød, så pølsen ikke flækker brødet, når du samler din hotdog. Ellers er det bare at vælge det brød, du bedst kan lide. Du kan også eksperimentere med at bruge et ciabattabrød, en baguette eller små tortillapandekager.
Toppings
Toppingen er prikken over i’et til den perfekte gourmet hotdog. Det er især med toppingen, du kan lave forskellige smagskombinationer, som komplementerer den valgte pølse. Det er en god ide at have både et cremet og sprødt element, så du fuldender smagsoplevelsen. Se vores opskrifter længere nede på siden.