Rødvinssyltede pærer
Samlet tid ca. 30 minutter
Rødvinssyltede pærer er lækre som tilbehør til julemaden og kan nemt laves i god tid. Sødmen fra pærer og den krydrede smag af nelliker passer godt til julemedister, en god steg eller til julens ostebord.
Rødvinssyltede pærer
Forberedelsestid
20 min.
Tilberedningstid
10 min.
Samlet tid
30 min.
Ingredienser
- 1kg pærer
- 3/4 l rødvin
- 2spsk. vineddike
- 6sukker
- 8hele nelliker
- Evt. konserveringsmiddel
Fremgangsmåde
- Bring rødvin, vineddike, sukker og nelliker i kog i en gryde.
- Skræl pærerne, men lad stilken blive på. Ønsker du at lave halve pærer, fjernes kernehuset og stilken.
- Læg pærerne i gryden og lad dem småkoge til de føles møre. Ca. 10 min. for hele pærer og 4 – 5 minutter for de halve.
Kogetiden afhænger af pærernes størrelse, modenhed og sort.
Tjek med en kødnål om de er møre. - Tag pærerne op af lagen og læg dem i helt rene glas, evt. skyllet med Atamon.
- Kog lagen lidt ind uden låg og hæld den over pærerne. Luk straks glassene.
- For at øge holdbarheden kan du tilføje konserveringsmiddel i lagen.
- Pærerne skal trække mindst 3 dage før de nydes.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift