Græskarsuppe med ristet Kålpølse
Samlet tid ca. 60 minutter
Det er græskar tid og lækkert med en lun suppe til aftensmad. Brug eventuelt resterne fra pyntegræskar til suppen og server ristede skiver Kålpølse, æbletern og græskarkerner til suppen.
Græskarsuppe med ristet Kålpølse
Ingredienser
800g græskar uden kerner med skal
3spsk. ollie
1løg, grofthakket
4fed hvidløg, finthakket
1tsk. rød chili, finthakket
1/2 tsk. stødt spidskommen
1tsk. ingefær, fintrevet
1liter grøntsagsbouillon
2dl piskefløde
1spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet sort peber
Topping:
1pk. Kålpølser
1æble, skåret i små tern
1dl græskarkerner
Fremgangsmåde
Skyl og skrub græskarret, og skær det i tern med skræl.
Varm olie op i en gryde og steg løg, hvidløg, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1 minut.
Tilsæt græskartern og svits ved svag varme i ca. 5 minutter, så det ikke brænder på. Hæld lidt af
grøntsagsbouillonen i og spæd op med mere efter et par minutter.
Læg låget på og lad det koge i ca. 20 min.
Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
Topping: Rist pølser i skiver i 5 minutter ved middelvarme, tilsæt græskarkerner, steg videre i 5 minutter, vend æble i små tern sammen med resten af toppingen.
Server suppen i tallerken med topping ovenpå.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift