Kartoffel-porresuppe med sprød kålpølse
Samlet tid ca. 40 minutter
Kartoffel-porresuppe er en klassisk favorit i det danske køkken. Den er hurtig og og nem at lave og er både cremet, fyldig og fuld af smag - perfekt til de kolde måneder. Med få ingredienser som kartofler, porrer og fløde får du en varmende ret, som er perfekt til både hverdag og gæster. Suppen toppes med sprøde, ristede skiver af Kålpølse, hjemmelavet persilleolie og friske porrespirer.
Kartoffel-porresuppe med sprød kålpølse
Forberedelsestid
15 min.
Tilberedningstid
25 min.
Samlet tid
40 min.
Ingredienser
- 500g kartofler
- 2porrer
- 1løg
- 2fed hvidløg
- 1l grøntsagsbouillon
- 2dl fløde
- 2spsk. smør
- Salt & peber
- 0,5 citron
- 1bdt. persille
- 1dl olivenolie
- Porrespirer
- 8Kålpølser
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg og skær porrerne i tynde skiver.
- Opvarm smør i en gryde og svits løg, hvidløg og porrer i 3-4 minutter, til de bliver bløde.
- Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tern. Tilsæt kartoffeltern og grøntsagsbouillon i gryden. Lad det simre i cirka 20 minutter, til kartoflerne er helt møre.
- Halver kålpølserne og skær skiver på langs. Rist kålpølseskiverne på en tørpande, til de karamelliserer og bliver sprøde.
- Når suppen har simret i 20 minutter, blend da suppen med en stavblender, til den er glat og cremet. Rør fløden i og smag til med salt, peber og citronsaft. Varm suppen forsigtigt op igen uden at koge.
- Blend persille, olivenolie og lidt salt sammen til du får en flot grøn olie.
- Server suppen med sprøde kålpølseskiver, dryp med persilleolie og pynt med porrespirer eller finthakket grønt fra toppen af porrerne.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift