Ostevafler med cheddar og bacon

Samlet tid ca. 40 minutter

Denne opskrift på ostevafler er enkel at lave, men giver dig de lækreste vafler med masser af smag. Kombinationen af sprøde vafler med cheddar, syrlig creme fraiche, stegt bacon og frisk citron og basilikum udgør den perfekte snack til årets nytårstale - eller måske bare, når vennerne kommer forbi mellem jul og nytår. Brug den også til weekendhygge, på et frokostbord eller som en del af en tapasanretning.

Ostevafler med cheddar og bacon
Forberedelsestid
20 min.
Tilberedningstid
20 min.
Samlet tid
40 min.

Ingredienser

  • 130gr hvedemel
  • 1tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. fint salt
  • 1æg
  • 2dl mælk
  • 50gr smør
  • 90gr revet cheddar
  • 4spsk. creme fraiche
  • 200gr bacon
  • 4tsk. citronskal
  • Basilikumblade

Fremgangsmåde

  1. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
  2. Smelt smør og lad det afkøle.
  3. Pisk æg let i en anden skål. Tilsæt mælk og det smeltede smør og pisk det godt sammen.
  4. Hæld blandingen med æg, mælk og smør i den anden skål og rør det hele forsigtigt sammen, indtil dejen er ensartet.
  5. Vend revet cheddar i dejen, så osten er godt fordelt.
  6. Skær bacon i mindre tern og rist på en pande, til det er sprødt.
  7. Opvarm vaffeljern og smør det med lidt smør eller olie, så vaflerne ikke sidder fast.
  8. Hæld en passende mængde dej i vaffeljernet og bag vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 3-5 minutter pr vaffel.
  9. Skær evt. vaflerne ud i mindre bidder. Server med creme fraiche, ristet bacon, revet citronskal og basilikumblade på toppen.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift