Kålpølser med grønlangkål
Samlet tid ca. 45 minutter
I Sønderjylland laver vi grønlangkål af finthakket grønkål på frost og serverer hertil kogt kålpølse, sukkerkartofler og sennep. Prøv en ægte sønderjysk menu til julebordet og nytår og server gerne en lille snaps til.
Kålpølser med grønlangkål
Ingredienser
1pakke Kålpølser fra Slagter Lampe
500g hakket grønlangkål
25g smør
1dl fløde
2tsk. sukker
Salt og peber
0.5kg små runde kartofler (ikke fra glas)
1dl sukker
25g smør
evt. 2 spsk. vand
Fremgangsmåde
Kålpølser
Kog pølserne i 5 min. og lad dem trække i vandet i 20 minutter, hvorefter de serveres. Gem noget af vandet til grønlangkålen.
Brunede kartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en spids kniv. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over. Pil dem, mens de er varme og stil dem koldt (de skal være helt gennemkolde).
Smelt sukkeret på panden ved jævn varme. Når sukkeret begynder at karamellisere og har den ønskede farve tilsættes smør og massen røres sammen. Tilsæt evt. lidt vand for at få en ensartet masse.
Tilsæt de kolde kartofler. Det er underordnet, om kartoflerne er tørre eller fugtige. Sving kartoflerne i panden, til de er gennemvarme og karamellen svøber sig smukt om kartoflerne. Det tager 10-12 minutter. Skru evt. ned for for varmen, når kartoflerne er ved at få farve.
Grønlangkål
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt fløde, sukker og lidt vand fra kålpølserne og smag til med salt og peber.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift