Grill tapas
Samlet tid ca. 45 minutter
Sommerens tapas byder på 5 skønne, små retter som kan kombineres med pølser og grillkød eller spises som de er. Det er simple retter, der er hurtige at lave og ikke kræver de store indkøb.
Grill tapas
Ingredienser
1stk. chorizopølse
1stk. brie
200g friske ærter
700g nye kartofler – kogte
1lille bakke karse
1bakke små tomater
1spsk. hindbæreddike
1tsk. sukker
4skiver daggammelt brød
Olivenolie
Basilikum
Salt og peber
1stk. agurk
1.5dl creme fraiche 38 %
Evt. hvidløg
Krydderurter
2stk. pærer
Parmesan eller gedeost
4stk. løg
Fremgangsmåde
Nye kartofler m. chorizo
Kog de nye kartofler og afkøl. Fjern skindet på chorizopølsen og skær i skiver.
Anret kartofler, chorizo, brie i skiver og friskpillede ærter på et fad og pynt med karse.
Bruschetta
Små tomater grilles til de begynder at revne. Sukker, eddike, salt og peber tilsættes og marineres i ca. 10 min.
Brød pensles med olivenolie og grilles på begge sider.
Fordel tomater på brødet og top med hakket basilikum.
Grillet agurk
Agurk grilles til den får farve. Skæres i mundrette stykker.
Krydres med salt, peber og vendes med 38% creme fraiche (tilsæt evt. hvidløg).
Pynt med friske krydderurter.
Pæresalat
Halver pærer og grill dem hårdt til de er mørke. Krydres med salt og peber.
Vendes med spæd salat, parmesan i flager eller gedeost og krydderurter.
Grillet løgpure
Halve løg med skal grilles meget mørke og bløde.
Skallen fjernes og løgene blendes til pure sammen med olien.
Smages til med salt og peber.
Opskriften indeholder:
Del denne opskrift