Julen er forbundet med mange traditioner og ikke mindst julemaden, der sættes på bordet. Hos Slagter Lampe har vi siden 1939 lavet de traditionelle juleprodukter med krydderier, der definerer smagen af jul.
Er man vokset op i Sønderjylland er kålpølsen som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår. Opskriften går helt tilbage til første generation i slagterfamilien og laves stadig af både svine- og oksekød og vores helt specielle krydderiblanding. Kålpølsen går ualmindelig godt til retter med kål, heraf navnet.
Få inspiration til julebordet og prøv vores mange opskrifter.
Tip: Appelsin mayonnaise til julebordet
Lav en nem julemayonnaise til din spegepølsemad. Tilsæt salt, peber og appelsinskræl til mayonnaisen og pynt maden med et stykke appelsin og lidt brøndkarse.
Tip: Juleleverpølse
Hvert år til jul laver vi vores helt specielle juleleverpølse med bacon, mandarin og svesker. Den passer godt til julebordet og er nemt at smøre på rugbrød. Server med syltede græskar eller syltede mandariner og pynt med lidt grønt. Her har vi pyntet med steget grønkål.
Tip: Krosalami med surt og sprødt
Gør lidt ekstra ud af pålægsserveringen på julebordet. Server Krosalamien med hjemmerørt remoulade af pickles og mayonnaise og fritterede løg. Dertil hører små skåle med surt og stærkt som f.eks. sennep rørt med peberrod, syltede agurker med chili eller syltede rødløgsringe.
Tip: Lampes Sylte
Lav en sjov og festlig anretning med vores sylte. Lav små butterdejsstjerner med en småkageform og bag dem i ovnen. Pynt de afkølede butterdejsstjerner med sylte, tyttebær og en skive rødløg. Krydr med lidt peber. Læg dem på fad og pynt med tyttebær.
Tip: Spegepølsebræt
Glæd dine gæster med et lækkert skærebræt med spegepølser. Server en hjemmelavet karry mayonnaise med hakkede cornichoner til de røgede pølser, det er super lækkert.
Tip: Sylte som pariserbøf
Server sylten med hakkede løg, kapers, æggeblomme, revet peberrod, rugbrød og lidt sennep, så har du en nem og lækker pariserbøf.