Smagen af sønderjysk jul
Når vinteren trænger sig på, og december nærmer sig, er det svært ikke at glæde sig til jul. Det er en festlig tid på året, der samler familie og venner til traditionelle julefrokoster, julemiddage og ikke mindst juleaften. Hos Slagter Lampe vil vi gerne hjælpe dig med at gøre årets julefest uforglemmelig. Vi har et stort udvalg af sønderjyske specialiteter, der hører julen til. De passer perfekt til både klassiske og moderne retter, og med vores bedste juleopskrifter kan du nemt sætte et velsmagende præg på julen.
Julemad – julens højdepunkt
For mange familier er julemaden selve højdepunktet ved julen. Traditionelle retter som flæskesteg, julemedister, rødkål og brunede kartofler fylder julebordet, mens julespecialiteter som blodpølse, sylte, surrib og juleleverpølse fylder bordet til den årlige julefrokost. I vores store opskriftsunivers til julemaden kombinerer vi de klassiske smage med nye spændende opskrifter. Så uanset om du er på jagt efter en klassisk eller moderne opskrift til julemaden, har vi noget for enhver smag. Hvorfor ikke prøve julemedister med rødvinssyltede pærer eller æbleflæsk med chorizo? Det er en smagsoplevelse, der med sikkerhed vil imponere dine gæster.
Den moderne julemad
Kan du godt lide at eksperimentere og tilføje noget nyt til julebordet, har vi forskellige opskrifter på julemad med et tvist. Prøv fx vores julepizza med bacon og frisk rødkål eller salte æbleskiver med chorizo. Begge opskrifter er nemme at lave og smager helt fantastisk.
Hvad spiser man den 23. december?
Lillejuleaften den 23. december er også en dag, hvor mange familier samles for at nyde en hyggelig middag og måske pynte juletræet, hvis det ikke allerede er gjort i starten af december. Traditionelt set byder denne dag ofte på lidt lettere mad end selve julemiddagen. Hvis du vil gøre middagen lidt særlig, så prøv at servere vores prisvindende julemedister med en frisk rødkålssalat eller grønkålssalat med ristet bacon – simple men smagfulde retter, der varmer op til den store dag.
Alt til julefrokosten
Skab en uforglemmelig julefrokost med sønderjyske julespecialiteter fra Slagter Lampe. Vi har alt, der hører til en traditionel julefrokost – fra sylte, surrib og blodpølse til røget mørbrad, tørsaltet bacon og lækre spegepølser. Vores julemedister og juleleverpølse tilføjer et ekstra festligt præg til julebordet og kan nydes med hjemmelavet rugbrød og surt tilbehør. I vores store opskriftsunivers finder du inspiration og nemme opskrifter på tilbehør som sennep, hjemmesyltede rødbeder og tyttebær samt serveringer som æbleflæsk med chorizo eller bacon.
Årets julenyhed – Julepølse med appelsin
Vi har i år lavet en helt speciel julenyhed, nemlig Julepølse med appelsin. Det er en grovhakket pølse af både svine- og oksekød og med skønne noter af appelsin. Julepølsen passer perfekt som en del af bordet til julefrokosten, men du kan også servere den til aftensmad en dag i december, hvor der skal noget særligt på bordet. Server den med stuvet spidskål, der med sin cremede og sødlige smag skaber en god balance til julepølsen. Find opskriften på stuvet spidskål lige her.
Kålpølser – en uundværlig del af jul og nytår
Er man vokset op i Sønderjylland er kålpølsen en uundværlig del af menuen til både jul og nytår. Vores opskrift på kålpølser går helt tilbage til første generation i Slagter Lampe-familien og laves stadig af både svine- og oksekød og vores helt specielle krydderiblanding. Kålpølsen går ualmindelig godt til retter med kål, heraf navnet. Server kålpølserne til brunede kartofler, grønlangkål, en god sennep og hjemmesyltede rødbeder. Du kan også bruge kålpølsen som smagsgiver i andre retter. Find inspiration og se alle vores opskrifter med kålpølse her.
Nytårsmad – lækre opskrifter til nytår
Nytårsaften er en tid for fest og fejringer, og maden spiller en central rolle, når vi samles for at sige farvel til det gamle år og byde det nye velkommen. Hos Slagter Lampe har vi skabt et udvalg af opskrifter og inspiration til let nytårsmad, så du kan give dine gæster en mindeværdig smagsoplevelse. Vores opskrifter til nytårsaften består af små lækre serveringer, som du kan bruge som forret, appetizers til nytårstalen eller til natmad.
Tapas til nytårsaften
Tapas er en perfekt nytårsløsning for dem, der ønsker en afslappet og festlig stemning omkring middagsbordet. Hos Slagter Lampe tilbyder vi et udvalg af forskellige lækre pølser, så du nemt kan forberede en imponerende tapasanretning, der byder dine gæster på forskellige smagsoplevelser. Det behøver ikke at være kompliceret at lave et stort tapasbord. Sammensæt små anretninger med krydrede pølser, spegepølser og snackpølser, marinerede grøntsager, oste og sprøde brød. I vores store opskriftsunivers finder du et bredt udvalg af opskrifter og inspiration til tapasanretninger. Prøv fx vores snack med røget mørbrad, trøffelmayo, vagtelæg og sprøde kartoffelchips eller vores snack med ølpølse. Du finder alle vores opskrifter til tapas lige her.