Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. Så har man sikkert også fået spørgsmålet: Er der egentlig kål i kålpølser?
Vi kan hurtigt afsløre, at der IKKE er kål i kålpølser. Opskriften går helt tilbage til første generation i slagterfamilien og laves stadig af både svine- og oksekød og vores helt specielle krydderiblanding. Kålpølsen går ualmindelig godt til retter med kål, heraf navnet. Den røgede pølse er også blevet rigtig populær til grill hele året rundt, ligesom du også kan riste skiverne på panden og servere som sprødt drys til pastaretter, supper, tapas og salater.
Prøv vores opskrifter og sæt tænderne i en ægte sønderjysk tradition.
Tip: Gremolata på spidskål
Når du griller dit spidskål på grillen, er det rigtig lækkert at drysse en gremolata hen over. Blend parmesan, persille og citronskal og server på spidskål. Top hele oplevelsen med en grillet kålpølse, der går godt til grillede asparges og spidskål.
Tip: Kålpølser med grønt
Kålpølsen er rigtig lækker på grill, så den røgede smag kommer rigtig frem. Server vores kålpølser med en frisk grøn salat af pillede kartofler, olie, finthakket persille, dild og fint hakket radiser. Smag til med salt og peber. Perfekt til picnic.
Tip: Pita med sprød kålpølse
Har du en rest kålpølse til overs, kan den fint bruges i et pitabrød. Skær den kolde kålpølse i tynde skiver og rist på panden. Læg skiverne i pitabrød med spinatblade og syltede rødløg. Smør evt. brødet med mayonnaise.
Tip: Ristet kålpølse
Slagter Lampes kålpølse er en fast, krydret pølse med skøn røget smag. Den er rigtig god på grill og som her ristet på panden som sprødt tilbehør til varm kartoffelsuppe med persilleolie og porrespirer.
Tip: Slagterens kålpølsesalat
Lav et festligt farvespil med rødebedesalat, grøn salat, spidskålsalat og rødkål salat i lange baner på et fad. Skær kålpølsen i skiver og rist skiverne på panden. Top alle salater med ristet kålpølse i skiver. Så kan manden også lide salat.